Pfizer do të fillojë të testojë vaksinën e saj kundër COVID-19 tek fëmijët mbi 5 vjeç

 

Shefi i kompanisë farmaceutike tha se tashmë ka përfunduar regjistrimin e vullnetarëve të moshës 12 deri në 15 vjeç dhe tani po kërkon për vullnetarë më të rinj.

 

“Ne tashmë jemi duke bërë prova me fëmijë 12 vjeç deri në 16 vjeç dhe shpresoj se do të jemi në gjendje të kemi të dhëna për dy muaj. Ne po planifikojmë gjithashtu të fillojmë studime pediatrike tek moshat më të reja, nga pesë deri në 11 vjeç. Dhe unë besoj se duhet të kemi të dhëna për këtë popullsi deri në fund të vitit”, tha CEO i Pfizer, Albert Bourla.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *