Qepët e zeza janë bime barishtore dyvjeçare nga Azia Jugore, por ato rriten gjithandej.

 

Ato janë ndër llojet më të rrezikuara dhe më të vjetra të perimeve, dhe një burim natyror për shumë probleme shëndetësore.

 

Qepët e zeza kanë shije të mprehtë falë vajit eterik të pasur me squfur. Për qepët e zeza ka kohë që është pohuar se shërojnë të ftohtit, inflamacionet në vesh dhe laring, dhe është përdorur gjithashtu për të trajtuar djegiet dhe lythat, si dhe për lehtësimin e pasojave të kafshimit nga kafshët.

 

Shtatë arsyet kryesore për shkak të të cilave duhet konsumuar qepët e zeza:

 

-Janë të mira për sistemin kardiovaskular

-Janë të dobishme për eshtrat

-Lufton inflamacionet e ndryshme

-Mbron nga kanceri

-Rregullon sheqerin dhe mbron nga diabeti

-Ndikon në gjumë të qetë dhe disponim të mirë

-Forcon thonjtë dhe flokët

 

Natyrisht, shkruan kosovapress, qepët e zeza duhet konsumuar në përgjithësi në mënyrë të matur, ashtu sikurse edhe ushqimet e tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *