Gjibraltari ka ndaluar turistët të prekin majmunët e të famshëm “Barbary”, nga frika se mund të infektohen me koronavirus.

Qeveria vendase ka miratuar një ligj të ri që e bën të paligjshëm prekjen e majmunëve në shumicën e rrethanave.

Në një deklaratë, ata thonë se do të marrin masa të rrepta për të parandaluar kontaktin me majmunët.

Këta majmunë janë një atraksion për turistët dhe madje thuhet se nëse ata largohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *