Subscribe

Pas gjyqtarëve e prokurorëve, edhe noterët do të kalojnë skanerin e vetingut.

 

Në mbledhjen e qeverisë janë miratuar disa ndryshime në ligjin për noterinë, të cilat parashikojnë një kontroll të detajuar për lidhjet e noterëve me persona të inkriminuar.

 

ULSI MANJA

MINISTER I DREJTESISE

 

“Ndryshimet që propozohen sot jo vetëm që përcaktojnë kritere të të reja, por as më shumë dhe as më pak është proces vettingu për noterët që janë në shërbim aktualisht, ata që janë në lidhje me persona të inkriminuar apo që janë pjesë e listës së shpallur si të inkriminuar.”

 

Ministri Manja ka sqaruar se përgjegjës për vetingun e noterëve do të jetë ministria e Drejtësisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *