Presidenti i ri i Ukrainës, komediani Volodimir Zelenski ka shpërndarë parlamentin menjëherë pas betimit dhe marrjes së detyrës së re.

 

Sipas tij, ligjvënësit në Ukrainë janë disa njerëz që duan të pasurohen vetëm për vete.

 

Megjithatë zgjedhjet e parakohshme do të mbahen pas 2 muajsh. gjatë kësaj periudhe, Zenelski i ka bërë apel ligjvënësve për të miratuar një ligj kundër pasurimit të paligjshëm të deputeteve.

 

Po ashtu, presidenti kërkon të shkarkojë ministrin e mbrojtjes, kreun e Shërbimit Ukrainas të sigurisë dhe prokurorin e përgjithshëm, të gjithë aleatë të ish-presidentit Petro Poroshenko.

 

Ndërsa për çështjen e nxehtë me Rusinë, komediani 41 vjeçar, tha se synon arritjen e një armëpushimi në Ukrainën Lindore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *