Pas më shumë se tre muajsh të izoluar për shkak të pandemisë, qeveria turke ka vendosur të hapë kufijtë me Iranin dhe Irakun per qarkullimin e transporteve.

Ky vendim është marrë për shkak sepse Irani dhe Iraku janë dy partnerë të rëndësishëm tregtarë me Turqinë. Mirëpo, kontrollet shëndetësore dhe te sigurisë ne vendkalimet kufitare do të mbeten në fuqi.

Ministri i Tregtisë, Ruhsar Pecan tha përmes një postimi në “Facebook” se kufijte, duke i perfshire edhe vendkalimet kryesore ne Habur, drejt Irakut dhe Gurbalak, ndaj Iranit, jane rihapur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *