Sezoni turistik 2022 nuk konsiderohet ende i mbyllur, por kulmi i tij që arrin në muajin korrik-gusht tregon se ky sezon ishte më i mirë se 2021, por jo më i mirë se 2019.

 

Të këtij mendimi janë operatorët turistik në Durrës dhe Sarandë, të cilët thanë në emisionin E-ZONE se këtë vit shqiptarët ishin pushuesit që i munguan tregut turistik në vend.

 

“Ne jemi të kënaqur pasi sezoni tustik vijon ende edhe këto ditë të shtatorit dhe ky është një lajm i mirë. Por risija për Sarandën është fakti që kemi patur një numër në rritje të turstëve italianë. Ndërsa mund të themi këtë sezon munguan shqiptarët, të cilët iu rikthyen pushimeve jashtë vëndit, madje me buxhete të konsiderushme”- u shpreh Arben Cipa nga Saranda.

 

“Durrësi prej disa vitesh tashmë operon me kontrata të sigurta, ku edhe këtë sezon dominuan polakët të cilët I përshtaten më shumë realitetit tonë, ndërsa dominuan edhe turistët nga vëndet skandinave. Turizmi me kontrata të sigurura po dominion në durrës ndërsa jugu ende nuk po arrin të krijojë këtë praktike në mënyrë të qëndrueshme”– u shpreh Fatos Cerenishti turoperator nga Durrësi.

Por edhe këtë sezon nuk mungun sfidat, ku ndër më kryesorja është mungesa e fuqisë punëtore.

 

“Ky do të jetë problemi më i prehtë që do të kemi në sezonet e ardhme, madje që këtë vit ne kemi patur mungesa stafesh duke vënë në pikpyetje ofrimin e shërbimeve me standartë”- tha Çipa.

 

“Edhe këtë sezon ne kemi punuar thuasje me cmimet e vitit të kaluar dhe ky ka qënë një ndër problemet që kemi patur, pasi me kontratae lidhura mbetet e vështirë rishikimi I cimimi, cka do të thotë se janë cënuar fitimet për këtë sezon”-u shpreh Çerenishti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.