Për votimin e ndryshimeve kushtetuese, kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras ka uruar kryeministrin e Maqedonisë, Zoran Zaev

 

Kryeministri Tsipras, ka ururar homologun për përfundimin e suksesshëm të procesit të ndryshimit të kushtetutës në bazë të marrëveshjes së Prespës.

 

Këtë të premte shumica parlamentare arriti dy të tretat e nevojshme të votave pas një marrëveshjeje në orët e pasdites mes kryeministrit Zoran Zaev dhe drejtuesve të krahut opozitar të lëvizjes besa, dy ligjënësit e së cilës patën një rol kyç.

 

Ndryshimi i emrit përmes amendamenteve kushtetuese vjen pas Marreveshjes së Prespë mes qeverive të Shkupit dhe Athinës .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *