Kryeministrat e Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras, do të jenë ndër personat e propozuar për Çmimin Nobel për Paqe për vitin 2019 për nënshkrimin e Marrëveshjes së Prespës.

 

Ky nominim do të shpallet të martën në Shkup nga fituesja e Nobelit për Paqe në vitin 2015, Uided Bushamaui.

 

Ndërkohë ceremonia për Çmimin Nobel për Paqe do të mbahet në Universitetin FON, ku në mars të këtij viti Bushamaui e mori çmimin, profesor nderi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.