Liz Truss, kryeministrja e re e Britanisë së Madhe ka bërë një riorganizim të qeverisë duke shpërblyer edhe aleatët e saj.

 

Por nga ana tjetër duke mos kursyer asnjë nga mbështetësit e rivalit të saj në zgjedhjet brenda partisë.

 

Këasi Këarteng e ka emëruar kancelar, James Cleverly bëhet sekretar i jashtëm dhe Suella Braverman zëvendëson Priti Patel si sekretare e brendshme.

 

Një nga miqtë më të ngushtë të Truss, Therese Coffey, emërohet si sekretare e shëndetësisë dhe zëvendëskryeministre. Kabineti i saj i ri do të mblidhet përpara pyetjeve të para të kryeministrit më vonë.

 

Asnjë nga ata që e mbështetën rivalin e saj Rishi Sunak, nuk do të mbetet në kabinetin e saj të plotë. Bëhet fjalë për Dominic Raab, Grant Shapps, George Eustice dhe Steve Barclay.

 

Por sekretari i shtypit i zonjës Truss tha se ndryshimet do të “unifikonin” Partinë Konservatore dhe vuri në dukje rolet e larta: Suella Braverman, Tom Tugendhat si ministër sigurie, Kemi Badenoch si sekretare tregtie, Penny Mordaunt si udhëheqëse e Commons dhe Nadhim Zahëëi si kancelar i Dukatit të Lancasterit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.