Subscribe

Ne Shqipëri ka mijëra vende pune per zanatçinjve, por gati ne këto nivele janë te papunët me shkolle te larte. Duke ironizuar maninë e te rinjve për te patur nje diplome universiteti, veçanërisht ne drejtësi, kryeministri Rama deklaroi se tregu ka nevoje per teknike te mesme dhe zanatçinj. Kreu i qeverise pranoi fenomenin e analfabetizmit dhe paaftësinë e te diplomuarve ne drejtësi. Gjate nje aktiviteti per nxitjen e punësimit, kreu i qeverise nuk kurseu kritikat ndaj politikes, qe sipas Rames ka dëmtuar rende arsimin profesional. Per ministrin e mirëqenies sociale Blendi Klosi, zhvillimi i arsimit profesional dhe dyfishimi i pranimeve do te nxirrte nga kriza tregun e punës. Deri sa te plotësohen kërkesat e tregut per zanatçinj dhe teknike te vërtete,do te ndeshim gjithnjë e me tepër kameriere me diploma juridiku e ekonomiku, apo dhe te papune me shkolle te larte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *