Subscribe

Pandemia e Covid-19, tërmeti shkatërrues i 26 nëntorit dhe thellimi i krizës ekonomike janë tre shkaktarët kryesorë  që kanë ndikuar në çrregullimet emocionale dhe mendore të qytetarëve shqiptarë.

 Specialistët e fushës thonë se këto faktorë kanë bërë që vetëm në një javë një psikiatër të trajtojë rreth 30 pacientë.

Por mjekët vërejnë se kërkimi i asistencës në klinika e spitale nga ana e pacientëve, duhet vlerësuar.

Të dhënat e INSTAT tregojnë se vitin e kaluar kërkuan ndihmë tek psikiatri .

Rreth 67 mijë persona. Prej tyre, rreth 20 mije janë nën moshën 14 vjeç, çka tregon se njerëzit janë ndërgjegjësuar duke thyer tabutë e duke iu drejtuar psikiatrit kur kanë probleme të shëndetit mendor .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *