Janë liruar gjatë natës nga policia e Gjirokastrës 12 nacionalistët grekë e ndaluar të enjten pas ceremonisë mortore të Kostandinos Kaçifës në Bularat.

 

12 nacionalistët u shoqëruan nga policia pas dyshimeve se kishin kaluar kufirin në mënyrë të paligjshme si dhe për nxitje të urrejtjes pasi lëshuan thirrje raciste gjatë ceremonisë mortore të Kaçifas.

 

Mes të ndaluarve ishte edhe Harallambo Karathanos i njohur si ekstremisti i Agimit të Artë, i cili kryesoi edhe kortezhin mortor të Kaçifas.

 

Të ndaluarit e tjetër ishin shtetas grekë të ardhur në Bularat me autobusë si dhe minoritarë që jetonin në Shqipëri.

 

12 të shoqëruarit nga policia:

 

Thanas Papas

 

Dhimitër Konstantinos

 

Nina Dinos

 

Jorgos Varelas

 

Anestis Panajotis

 

Andrea Kurti

 

Thoma Stefo

 

Athanasis Papas

 

Konstantinos Gizolis

 

Harallamb Karathano

 

Pirro Panajoti

 

Kristo Duci

 

Theodhor Petropulos

 

Jorgo Thoma

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.