Subscribe

Festa e rakisë së manit në fshatin Boboshticë edhe këtë vit ka mbledhur bashkë banorë të zonës si dhe vizitorë të shumtë, qe pëlqejnë këtë pije të veçantë për shqiptarët.

 

Kostandin Xhoxhi është një nga banorët që prodhon rakinë e që shpjegon se ajo ndër të tjera ka edhe veti kurative.

 

Kryebashkiaku i Korçës Sotiraq Filo premtoi se së shpejti do të ndërtohet Muzeu Kombëtar i Rakisë.

 

Fshati Boboshticë ka më shumë së 500 rrënjë mani, pjesa dërrmuese e tyre janë qindravjeçare. Banorët thonë së këto peme janë mbjelle rreth shekullit 5 dhe të 6, në periudhën e dyndjes sllave.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *