Një teorador spanjoll i fshiu lotët nga sytë një demi para se ta vriste. Veprimi përpara kafshës së plagosur ngjalli shumë reagime pasi një pjesë e quajti gjestin e matadorit si një shenjë respekti e shumë të tjerë si dashakeq.

 

Morante de la Puebla, mori pjesë në festivalin e ndeshjes me dema në arenën Real Maestranza në qytetin e Sevijes, kur ndodhi incidenti.

 

39-vjeçari shihet duke nxjerrë një shami me dorën e tij të zhytur në gjak për të pastruar demin që po vdes.

 

Kafsha shihet me katër “banderillë” të ngulura në shpinën e kafshës përpara se të ndodhë akti përfundimtar I vdekjes.

 

Skeda e momentit është ndarë në Twitter dhe është parë 2.3 milion herë.

 

Tifozët e ndeshjeve me dema e konsideruan gjestin si shenjë respekti për kafshën – por komentuesit në mediat sociale dhe grupet e të drejtave të kafshëve e kanë goditur incidentin.

 

Silvia Barquero Nogales, kreu i partisë politike spanjolle kundër keqtrajtimit të kafshëve (Pacma), tha: ‘Vetëm një mendje e keqe dhe e çoroditur mund të torturojë një kafshë derisa gjaku të derdhë poshtë këmbët dhe pastaj fshij fytyrën me një ind.

 

‘Toreador është vetëm maskim për mungesën e ndjeshmërisë së tij. Tani hiq këpucë me dema!’

 

Ndërkohë, të tjerë komentuan online duke e quajtur toreador ‘sadist’, ‘psikopat’ dhe ‘hipokrit’.

 

Megjithatë, tifozët e ndeshjeve me dema thanë se De la Puebla po tregonte respekt për kafshën ashtu siç kanë bërë toreadoret e tjerë të famshëm në të kaluarën, siç është Jose Gomez Ortega.

 

Kafshët me bazë toke kanë aftësinë për të prodhuar lot për të lubrifikuar sytë, ndonëse besohet gjerësisht se vetëm njerëzit prodhojnë lot.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.