Tjetër stuhi ne futbollin italian. Disa nga figurat me te larta te serisë A janë vene  ne qendër te hetimeve nga polica financiare. Qe ne orët e para te mëngjesit Guardia Di Financa ka filluar operacioni “jashtë loje” për shkak te dyshimeve per evazion fiskal. Aksioni ka nisur me kontrollin e zyrave te 64 personave qa nga administratori i deleguar i Milan Adriano Galiani, presidenti i Lacios Klaudio Lotit, ai i Napolit Aurelio De Laureatin, ish-kreu i Juventus Jean Claude Blank, menaxheri Alesandro Moxhi, ndërsa nuk mungojnë surprizat edhe nga radhët e futbollisteve si Ezekel Laveci, apo ish-lojtari Hernan Crespo. Akuza: ndërtimi i  nje mekanizmi per t’i fshehur shtetit italian te ardhurat e siguruara nga aktivitetet komerciale te futbollisteve. Ne skeme duket se janë përfshire edhe agjente lojtaresh,  shumica argjentinas, te cilët kane mundur t’i fshehin te ardhurat ne vende qe konsiderohen si parajse fiskale dhe me pas është arritur nje marrëveshje edhe me klubet. Ne fakt te drejtuar nga Prokuroria e Napolit, mësymja e pare është bere ne klubin e Milanit, ndërsa mendohet se klubet e përfshira janë plot 35, si nga seria A ashtu dhe nga ajo B. Hetimet kane nisur qe ne vitin 2012 me futbollistin Laveci, i cili ishte pjese e Napolit, ndërsa duke u bazuar ne rastin e argjentinasit u thellua hetimi edhe ne klube te tjera.

 

x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *