Dhuna në Këshillin Bashkiak të Himarës përplas Ministritë e Jashtme të Shqipërisë dhe Greqisë. Në një deklaratë shpërndarë mediave, Ministria e Jashtme shpreh keqardhjen që Greqia fqinje kërkon të instrumentalizojë aktet e padenja të kryera nga disa individë në Himarë. Sipas saj, Athina zyrtare synon te përfshije ne ketë çështje edhe respektimin e të drejtave të minoritet grek në Shqipëri. Në deklaratë thuhet se rasti në fjale po trajtohet nga organet kompetente shqiptare. Porse reagimi i Ministrisë së Jashtme të Greqisë përbën ndërhyrje të përsëritur në punët e brendshme të shtetit shqiptar dhe bie ndesh me angazhimin e Greqisë për marrëdhënie të fqinjësisë së mirë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *