Edhe politika shqiptare ka përshëndetur ne Unison vendimin historik te kuvendit te Kosovës, për ratifikimin e marrëveshjes se kufirit me Malin e Zi.

 

Presidenti Ilir Meta uroi te gjithë qytetaret e Kosovës ne përmbushjen e dëshirës se tyre për te lëvizur te lire dhe për realizimin e aspiratës se tyre te integrimit ne BE!

 

Ndërsa kryeministri Rama e quajti vendimin te vonuar por kuptimplotë për Kosovën si shtet që dëshmon seriozitet në angazhimet e veta.

Ministri i jashtëm Bushati nga ana e tij vëren se votimi i shërben zgjidhjes se problemeve te Kosovës me vendeve fqinj dhe ndihmon perspektiven europiane.

 

Edhe kryetari i opozitës, Lulzim Basha e ka përshëndetur vendimin duke e quajtur një hap te sigurte ne rrugën e integrimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *