Marrëdhëniet SHBA-Turqi janë ashpërsuar më tej, pas arrestimit të një punonjësi të konsullatës amerikane në Stamboll, nën akuzën se ka lidhje të dyshuar me klerikun mysliman Fetullah Gulen.

 

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Ankara, njoftoi një ditë më parë pezullimin me efekt të menjëhershëm të të gjitha shërbimeve për vizat për udhëtime.

 

Ky vendim ndalon shtetasit turq që të udhëtojnë ne Shtetet e Bashkuara dhe anasjelltas, për një kohë të pacaktuar, duke përfshirë edhe personalitetet diplomatike turke që kishin planifikuar më herët vizite.

 

Ankaraja zyrtare i është kundërpërgjigjur me të njëjtën monedhë duke e thelluar edhe më tej përplasjen diplomatike “diplomatic”. Ambasada turke në Uashington njoftoi pezullimin e të gjitha procedurave që lidhen me lëshimin e vizave për shtetasit amerikanë duke ndaluar te gjitha udhëtimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *