Presidenti amerikan, Donald Trump, e ka quajtur ambasadorin britanik në SHBA si njeri “shumë budalla”, menjeherë pasi qeveria britanike, tregoi mbështetjen e plotë për ambasadorin, Kim Darroch.

Të hënën, presidenti Trump tha se më “nuk do të punojë” me ambasadorin britanik në Uashington, pas rrjedhës së dokumenteve të fshehta, në të cilat diplomati britanik, citohet të ketë thënë se administrata e Trumpit është “e paaftë”.

Qeveria britanike ka nisur një hetim për rastin.

Zbulimin e dokumenteve të fshehta, qeveria britanike e quajti si “fatkeqësi”
dhe tha se Britania e Madhe dhe SHBA-ja ende kanë një marrëdhënie “të veçantë dhe të qëndrueshme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.