Subscribe

Ndonëse raporti i fundit i “Freedom House” evidentonte korrupsionin si një ndër problemet më të mëdha në Kosovë, presidenti i vendit Hashim Thaçi, deklaroi se perceptimi dhe realiteti rreth kësaj çështje, nuk është e njëjta gjë. Duke folur në një takim me kreun e Agjencisë anti-korrupsion Hasan Preteni, Thaçi deklaroi se duhet bërë më shumë sa i takon korrupsionit pasi, lufta ndaj këtij fenomeni, sjell heqjen e vizave me Kosovën. Në këtë dokument theksohet se 99.5% e zyrtareve te larte kanë dorëzuar deklaratën e pasurisë, e cila është në verifikim e sipër. Por në raportet e huaja, korrupsioni në Kosovë shihet dhe si problemi kryesor për ardhjen e investimeve te huaja në shtetin më të ri në Ballkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *