Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, është shprehur se viti 2019 do të jetë edhe viti i arritjes së marrëveshjes me Serbinë.

 

 “Unë dua të besoj se viti 2019 do të jetë viti i marrëveshjes.Kjo është mënyra më e mirë që vendet tona dhe i tërë Ballkani Perëndimor të mund të ecin përpara”.

 

Thaçi në një intervistë të dhënë për agjencinë amerikane “Bloomberg”, ka thënë se beson që viti 2019, do jetë viti i marrëveshjes me Serbinë.

 

I pyetur se pse ishte optimist se dallimet mund të kapërcehen tani, ai ka thënë se tani ekziston një “momentum i ri me fokus dhe vëmendje të shtuar të BE-së, Shteteve të Bashkuara dhe partnerëve të tjerë ndërkombëtarë për të arritur një marrëveshje, veçanërisht nga Shtetet e Bashkuara”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *