Në datë 3 dhe 4 dhjetor NATO do të zhvillojë samitin e radhës në Londër, ku do të shënojë 70-vjetorin e aleancës ushtarake.

 

Sekretari i Përgjithshëm i NATO, Jens Stoltenberg, e ka cilësuar takimin si një shans me qëllim adresimin e sfidave të reja aktuale të sigurisë.

 

Takimi i Londrës vjen në një kohë tensionesh mes NATO-s dhe Rusisë dhe shqetësimeve të presidentit amerikan Donald Trump për aleancën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *