Gjykata Kushtetuese do të shqyrtojë më 3 qershor çështjen e Teatrit Kombëtar. Padia u depozitua nga Presidenti Ilir Meta, i cili e shpalli antikushtetues vendimin për shembjen e godinës mëngjesin e 17 majit.

 

Kreu i shtetit kërkoi edhe shfuqizimin e vendimit për kalimin e Teatrit Kombëtar në pronësi të Bashkisë Tiranë. Sipas tij, ky vendim është i papajtueshëm me Kushtetutën.

 

Kujtojmë se shembja e Teatrit shkaktoi një sërë protestash mes policisë dhe aktivistëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *