Subscribe

Kjo maturante pret vetëm të mbylli me sukses provimet per t’u larguar jashtë Shqipërisë. Ajo i është drejtuar Ambasadës Italiane per te dorëzuar dokumentet e nevojshme.

 

Të rinjtë vijojnë ta shohin emigrimin si një mundësi për një jete me te mire.

 

Ekspertet gjejnë disa arsye per largimin e te rinjve jashtë vendit. Sipas tyre dominojnë faktorët ekonomike dhe pamundësia per gjetjen e nje pune ne Shqipëri.

 

Por cili është ndikimi qe ky fenomen do te ketë ne te ardhmen?

 

Emigrimi i vazhdueshëm ka bërë që numri i shqiptarëve me një pasaportë evropiane të rritet. Vetëm në vitin 2017, 59 mijë shqiptarë përfituan nënshtetësinë e një vendi anëtarë të BE.

 

Nga ana tjetër, edhe pse shifrat e azilkërkuesve shqiptarë janë më të ulëta se vitet e mëparshme, sipas Eurostat gjate vitit te kaluar 19 mijë shqiptarë kërkuan azil në vendet e Bashkimit Europain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *