Të premten do të mblidhet Komisioni Hetimor Parlamentar për presidentin Ilir Meta.

 

Në seancën që pritet të zhvillohet në orën 13:00, fillimisht do të merret në pyetje kryetari i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, Ardian Dvorani.

 

Prej muajsh, mazhoranca ka ngritur Komision Hetimor për shkarkimin e presidentit Ilir Meta, të cilin e akuzon për shkelje të Kushtetutës.

 

Përveç anulimin e zgjedhjve vendore të 30 qershorit, maxhoranca ka shtuar në Komision si objekt hetimi dhe dekretin e Ilir Metës për emërimin e Marsida Xhaferllarit si anëtare të Gjykatën Kushtetuese.

 

Përfaqësuesit e PS-së shprehen se kreu i shtetit duhet të shkarkohet nga posti, e për këtë arsye miratuan një rezolutë që ia dërguan më pas Komisionit të Venecias për opinion.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *