Prokuroria e Përgjithshme i kërkon Kuvendit dhe Ministrisë se Drejtësisë rishikimin  e disa paragrafëve te nenit 278 për armëmbajtjen pa leje. Ne njoftimin për shtyp, thuhet se kjo kërkese vjen pas vendimit te Gjykatës Kushtetuese, e cila shfuqizoi armëmbajtjen ne ambientet publike dhe për pasoje është krijuar konfuzion ligjor ne praktike. Llalla i kërkon Metës e Manjanit te  ndërhyhet ne rruge legjislative, pasi shtimi i paragrafit te dyte ne nenin e ligjit përmban edhe prodhimin, si element te anës objektive, ndërkohe qe prodhimi parashikohet shprehimisht edhe si element ne paragrafin e pare. Organi qendror i akuzës thekson se duhet te korrigjohet dispozita, duke respektuar vendimin e Gjykatës Kushtetuese ne caktimin e dënimit përkatës.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *