Neser perfundon  beteja nje vjecare e mazhorances kunder Presidentit te Republikes, Ilir Meta.

Seanca plenare do te mblidhet te henen vetem per te shqyrtuar raportin e Komisionit Hetimor, i cili sugjeron qe Ilir Meta pavaresisht shkeljeve kushtetuese nuk duhet shkarkuar.

I vetmi sugjerim qe Komisioni Hetimor ka bere per kryetarin e shtetit eshte: ndryshimi i kushtetutes per te qartesuar kompetencat presidenciale si dhe hartimi i nje ligji organik per institucionin e Presidentit.

Por nese socialistet jane terhequr nga vendimi per te shkarkuar Ilir Meten, opozita parlamentare do te mbroje neser idene e shkarkimit te tij pasi sipas tyre kreu i shtetit ka shkelur Kushtetuten. 

13 muaj me pare, 55 deputete socialiste firmosen kerkesen per shkarkimin e Metes. Pergjate kesaj periudhe  kryetari i shtetit u hetua nga Parlamenti per dy ceshtje; per anullimin e dates se zgjedhjeve lokale dhe per procesin e zgjedhjes se anetareve te Gjykates Kushtetuese.

Por per te dyja ceshtjet, Komisioni i Venecias sugjeroi qe Ilir Meta nuk duhej shkarkuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *