Komisioni Hetimor i ngritur për shkarkimin e presidentit Ilir Meta do të mblidhet më 13 korrik, në orën 14:00.

Komisioni do të hetojë vendimin e kreut të shtetit për të anuluar zgjedhjet e 30 qershorit, si dhe emërimet e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese, duke shqyrtuar opinionin e Komisionit të Venecias dhe provat e administruara.

Në raportin e Venecias për emërimet në Kushtetuese, ekspertët i dhanë të drejtë Metës, duke vlerësuar se ka vepruar sipas Kushtetutës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *