E diela e fundit e ketij muaji sjell ndryshimin e ores. Zhvendosja me 60 minuta pas, do të ndodhe mëngjesin e neserm, duke u gdhire 31 tetori.

 

Akrepat do të zhvendosen nga ora 3:00 në oren 2:00.

 

Kalimi nga ora verore në atë dimëore, shënon ardhjen e periudhës së dimrit.

 

Qëllimi i ndryshimit të orës është per të përfituar sa më shumë nga energjia diellore dhe reduktim i konsumimit të energjisë elektrike.

 

Ora dimërore do na shoqërojë deri në te dielen e fundit te muajit mars 2022, kur akrepat do të kthehen në orën verore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *