E diela e fundit e tetorit shënon edhe ndryshimin e orës. Akrepat do te shtyhen 60 minuta mbrapa, duke iu dhënë mundësinë te gjithëve te flenë me shume. Lëvizja e akrepave behet duke u gdhire e diela, ne orën 03:00 te mëngjesit. Ky fenomen ndodh dy herë në vit: në javën e fundit të tetorit dhe në të dielën e fundit të marsit, kohe kur ora shkon para. Synimi është qe te shfrytëzohet sa me mire energjia diellore.
Shume kohe me pare, ne Evrope dhe vende te tjera, ora nuk ndryshonte. Ideja e lëvizje se akrepave lindi shekullin e kaluar, per te kursyer energjinë elektrike dhe per te nisur punën sa me herët me lindjen e diellit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.