Subscribe

Prej 60 vitesh ky person ka pire duhanin pa ndërprerje. Sot ndodhet ne sanatorium, dhe me pasoja te renda. Vuan nga kanceri i mushkërive. Duhanin e ka lëne, por tashme është tepër vone.

 

I bindur se I ka shkaktuar një dem te madh jo vetëm vetes, por i ka sjelle stres edhe familjes, pacienti banor i Durrësit, ngurron te flasë përballe kamerës, por kjo nuk e pengon te tregoje historinë e tij.

 

 

Pneumologia Silvana Bala thotë se vetëm vitin e kaluar u diagnostikuan me kancer te mushkërive 600 persona.

 

 

Shefi i sektorit te abuzimit me duhanin Roland Shuper tregon dëmin që vjen për ata që duhen duhanpirës pasivë.

 

 

Sipas Studimeve te Institutit te Shëndetit Publik, rreth 4 mije vete vdesin çdo vit nga kanceri, nder te cilët 12 % nga sëmundja e shkaktuar prej duhanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *