Policia Rrugore e Fierit vijon kontrollet në të gjitha rrugët urbane dhe dytësore me qëllim parandalimin e aksidenteve rrugore.

 

Gjatë javës që lamë pas janë arrestuar 9 drejtues mjetesh, për veprat penale “Drejtimi i automjeteve në mënyrë të parregullt” dhe “Shkelja e rregullave të qarkullimit rrugor”.

 

Gjithashtu, janë pezulluar 4 leje drejtimi për drejtim mjeti nën ndikimin e alkoolit.

 

Janë vendosur 1162 masa administrative gjatë javës që lamë pas, të ndara si vijon:

-4 masa për drejtim mjeti nën efektin e pijeve alkoolike;
-226 masa për mosvendosjen e rripit të sigurimit;
-42 masa për mosvendosjen e kaskës mbrojtëse;
-62 masa për përdorimin e aparatit celular;
-282 masa për parakalime të gabuara;
-5 masa për shpejtësi mbi normën e lejuar;
-206 masa për ndalim/pushim të mjetit në kundërshtim me sinjalizimin rrugor dhe rregullat e qarkullimit;
-5 masa për mungesë të siguracionit të mjetit;
-334 masa për shkelje të rregullave të tjera të Kodit Rrugor të cilat janë burim aksidenti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.