Gjashtë të rinjtë shqiptarë do të përfaqësojnë Shqipërinë në Olimpiadën e 34  Ballkanike të Matematikës që organizohet më 2-7 maj në Ohër të Maqedonisë.

 

Lorenc Bushi, Safet Hoxha dhe Enea Prifti, gjimnazistë nga vitet e dyta dhe Bajrol Lami, Stefan Haxhillazi, Rei Myderrizi nga vitet e treta janë përzgjedhur pas testimeve në nivel lokal për këtë kompeticion rajonal.

 

Ata do të konkurrojnë me bashkëmoshatarët e tyre nga të gjitha vendet e Ballkanit.

 

Ne këtë olimpiade rajonale, nga me prestigjiozet ne Bote, Shqipëria merr pjese rregullisht qe nga viti 1990.

 

 

Më herët gjimnazistët Lorenc Bushi e Safet Hoxha, se bashku me dy vajzat Naisila Puka dhe Romelda Blaceri kanë përfaqësuar Shqipërinë në Kampionatin Mesdhetar Matematikor të mbajtur në Universitetin e Sapienzas në Romë, ku kanë bërë një paraqitje ku kane bere nje paraqitje dinjitoze dhe jane vleresuar me medale, pavaresisht se ne gare ka patur gjimaziste nga Italia, Greqia, Turqia, etj…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *