Është zbardhur takimi i ambasadores së SHBA në Tiranë, Yuri Kim me kreun e ri të SPAK, Altin Dumani.

 

 

Gjatë takimit, ambasadorja Kim ka theksuar edhe njëherë mbështetjen e SHBA për zbatimin e reformës në drejtësi.

 

 

“Ambasadorja Yuri Kim u takua sot me Kreun e ri të SPAK, Altin Dumani, për ta uruar atë për postin e tij të ri drejtues. Ajo ritheksoi që Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të mbështesin fort zbatimin e reformës në drejtësi, një kërkesë për aspiratat e Shqipërisë për t’u anëtarësuar në Bashkimin Europian.

Në këtë drejtim dhe për të çuar përpara jetësimin e faktit që Presidenti Biden e ka identifikuar luftën kundër korrupsionit si interes thelbësor të sigurisë kombëtare të Shteteve të Bashkuara, ne do të mbëstesim plotësisht prokurorët dhe hetuesit e SPAK teksa ndërtojnë mbi sukseset e deritanishme dhe intensifikojnë ndjekjen penale të korrupsionit të nivelit të lartë dhe krimit të organizuar, në përputhje me ligjin, pa frikë apo favore. Askush nuk është mbi ligjin.”- shkruhet në faqen e ambasadës amerikane në Tiranë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *