Papa Françesku dhe Patriarku i Kishës Ortodokse ruse, Kiril, kanë mbajtur një takim historik në Kubë, i cili simbolizon dhe ribashkimin e besimtarëve të krishterë.
Ata kanë nënshkruar një deklaratë për mbrojtjen e të krishterëve nga persekutimi në lindjen e mesme.
Dy klerikët u shfaqën tepër të entuziazmuar para kamerave, ndërsa si Papa Françesku ashtu dhe patriarku Kiril, thanë që takimi i tyre ka qënë shumë i ngrohte dhe i sinqertë. Biseda ka zgjatur për rreth dy ore ky takim, mes kreut të Kishës Katolike dhe asaj Ortodokse, ka një rëndësi të veçantë për bashkëjetesën mes besimtarëve të këtyre dy feve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *