Kryeministri Edi Rama dhe aleati i tij Ilir Meta janë takuar serish ketë paradite për kapërcimin e ngërçit te reformës ne drejtësi. Biseda mes dy liderëve te koalicionit te majte e zhvilluar ne kryesine e kuvendit ka zgjatur një ore e gjysme dhe pason takimin e zhvilluar mes tyre mbrëmjen e djeshme ne vilen qeveritare 30. Ende nuk ka një qëndrim zyrtar nga kryeministria apo nga zyra e kryeparlamentarit mbi konkluzionet e këtij takimi. Ndërkohe ne mesdite ne zyrën e Metës hyri ambasadorja e Bashkimit Europian Romana Vlahutin. Një ditë më parë, ne zyrën e kryeministrit Rama ishin ambasadoret Lu e Vlahutin për ndërmjetësim ne negociatat mes palëve për gjetjen e nje kompromisi mbi reformën e drejtësisë. Ky proces momentalisht ka ngecur, pasi opozita nuk njeh draftin e hartuar nga ekspertet e nivelit te larte, ndërsa partia e koalicionit qeveritar LSI kërkon tryeze politike per reformën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *