Koalicioni ndërkombëtar i drejtuar nga SHBA-ja do intensifikojë sulmet ndaj militantëve të ISIS, të cilët kanë si synim të marrin rafinerinë e naftës në qytetin libian të Sirtes. Duke folur gjatë takimit të ministrave te jashtëm te 23 vendeve europiane dhe atyre te përfshira ne këtë luftë qe mbahet ne Rome, sekretari amerikan Kerri tha se nuk duhet lejuar qe një pasuri e tillë të bjerë në duart e terroristeve. Gjatë fjalës së tij Kerri tha nga ofensiva ajrore, se ISIS ka humbur 40% te territorit qe kontrollonte ne Irak dhe 20% ne Siri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *