Forcat e armatosura tajvaneze gjuajtën për herë të parë të shtëna paralajmëruese ndaj “dronëve civilë kinezë të kapur në zonën Kinmen”, një grup ishujsh i administruar nga Tajvani disa kilometra larg bregut kontinental Fujian.

 

Në një deklaratë, Ministria e Mbrojtjes e Taipeit raportoi se Komanda e Mbrojtjes Kinmen zbuloi drone kineze në zonat Dadan, Erdan dhe Shiyu pasdite.

 

Në orën 17.59 me orën lokale (11.59 në Shqiperi), një sinjalizim per drone te rinj çoi në përdorimin e të shtënave reale sipas programit të ri të kontrollit në 4 lëvizje: “Paralajmërim, raportim I bastisjes, nxjerrje e dronit dhe vrasje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *