Prej afro 5 orësh, Gjykata e Apelit kunder Krimit dhe Korrupsonit po zhvillon seancën për  shqyrtimin  e vendimit të shkallës së parë ish-ministrin e Brendshëm, Saimir Tahiri.

Ne proces po merr pjese edhe vete Tahiri i shoqeruar nga avokati i tij, Maks Haxhia.

Ish ministri i Brendshem kerkon rrezimin e shkalles se pare dhe shpalljen i pafajshem per te gjitha akuzat e ngritura nga prokuroria.

Ndersa organi i akuzes synon denimin me burg te Tahirit.

Nje vit me pare, Gjykata e Krimeve të Rënda e shpalli fajtor ish-ministrin e Brendshëm për akuzën e  “Shpërdorimit të detyrës” dhe e dënoi ate me 5 vite burg, por qe u konvertua ne 3 vite shërbim prove.

Gjate ketij viti, seancat për Tahirin jane shtyrë  disa here, kryesisht për shkak të pandemisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *