Subscribe

Partia Socialiste kishte paralajmëruar se, nuk do te bënte fushate per Referendumin e 9 prillit, por nje dite pasi Ben Blushi doli publikisht kundër ketij procesi nga selia e Partisë Socialiste, kreu i PS se Tiranës Saimir Tahiri, ka takuar te rinjtë për t’iu bere thirrje qe te marrin pjese ne votim. Tahiri është ndalur edhe tek ngërçi i bllokimit te reformës ne drejtësi e letërkëmbimi mes dy rivaleve politike Rama e Basha, duke akuzuar opozitën se është kundër dialogut. Te shtunën e ardhshme anëtaret e Partisë Socialiste jane ftuar te votojnë nëse ripërtërihet automatikisht mandati i kreut te Partisë Socialiste, kur ai ka fituar zgjedhjet e përgjithshme. Ky Referendum u propozua nga kryesocialisti Edi Rama ne kongres si zgjidhja per t’i dhene fund debateve per shkeljen e statutit dhe mungesën e zgjedhjeve ne parti qe prej vitit 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *