Për të disatën here anarkistët sulmuan me bojë dhe tymuese rezidencën e ambasadorit amerikan në Athinë.

Ngjarja ndodhi në orët e para të mëngjesit së të mërkurës.

Këtë here anarkistet shprehen revolten për refuzimin e lejes disaditore per terroristin e  grupit “17 nëntorit” Dhimitris Kufondindas, i cili është dënuar me 12 burgime të përjetshme për 12 vrasje.

Vet organizata terroriste publikoi një video ku merrte përsipër këtë sulm dhe shpjegonte arsyet.

Ambasadori amerikan Jeffrey Pyatt e ka konsideruar ngjarjen nje akt vandalësh.

Që duhen dënuar sipas ligjit,  ndërkohë qeveria greke dënoi aktin dhe premtoi dërgimin e anëtarëve të organizatës përpara drejtësisë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *