Ndërsa forcat e koalicionit kane shënuar progres ne betejën kundër ISIS ne Mosul, janë shtuar sulmet vetëvrasje ne qytete te tjera te Irakut. Dy ambulanca te mbushura me eksploziv jane përdorur per te vrare te paktën 21 persona ne dy qytete, ne Tikrit dhe Samarra. Nje kamikaz e drejtoi ambulancën ne nje zone te populluar ne hyrje te qytetit te Tikrit, duke e hedhur me pas ate vete ne ere. Ndërsa ne Samarra nje tjeter ambulance u shpërthye ne nje park, aty ku ishin mbledhur pelegrinë Shiite pranë nje xhamie. Mes viktimave ka edhe shtetas iraniane. Asnjë grup nuk i mori përsipër sulmet, por dyshimet bien mbi ISIS, qe përpiqet ne kete mënyre te heqë vëmendje nga ofensiva per Mosulin. Forcat irakene kane siguruar pjesën kryesore te lagjeve lindore, por qe nga e premtja kane mundur te lëvizin vetëm 1 kilometër.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.