Parlamenti danez ka miratuar ligjin e shumëdebatuar, që i detyron azilkërkuesit të dorëzojnë sendet me vlerë dhe shumat mbi 1300 euro, të cilat do të përdoren për të mbuluar shpenzimet e tyre. Ky vendim është marre, për t’i kategorizuar ata si persona në vështirësi ekonomike e për t’i renditur në listat e të papunëve danez. Legjislacioni parashikon edhe ndalimin e refugjateve për te kryer bashkim familjar, nje mënyre kjo per te frenuar valën e tyre. Këtë vit, Danimarka do te prese 20 mije azilkërkues, krahasuar me 15 mije, qe strehoi vitin e kaluar. Me herët ne Suedi, ne nje qendër regjistrimi te emigranteve te pashoqëruar nga prindër, ka ndodhur nje ngjarje e rende. Nje 15-vjeçar ka qëlluar per vdekje me thike nje punonjëse te qendrës. 22-vjeçarja gjeti vdekjen, ndërsa adoleshenti u arrestua. Ky incident ka sjelle nje klime pasigurie ne vend, pasi ngjarje te tilla mund te përsëriten ne qendrat e mbipopulluara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *