Subscribe

Studentët i janë përgjigjur negativisht fushatës së ministrisë së Shëndetësisë për vaksinim masiv të të rinjve .

Në të gjitha fakultetet e Tiranës, nxënësit kanë refuzuar të bëjnë injeksionin.

E njëjta situatë u pa dhe në universitetin e Korçës.

 

TONIN FRROKU – GAZETAR

 

Ne ndodhemi ne njërën prej qendrave te vaksinimit te qytetit te Korçës. Ne këto momente ora shënon 10:20 minuta ne te dy qendrat e vaksinimit te ketij universiteti, asnjë student nuk është paraqitur për të marrë qoftë dhe dozën e parë të vaksinës.

 

Interesi i pakët pranohet edhe nga punonjëset e Njësisë Vendore të Kujdesit Shëndetësor në Korçë.

 

Jemi në pritje. Njoftimi është bërë. Ndoshta vijnë në ditët në vijim.

 

Vetë studentët kanë qëndrime të ndryshme, për sa i takon vaksinimit.

 

Studentë

 

Jo nuk jam vaksinuar. Nuk e di, por nuk dua ta bëj.

 

 

Jam vaksinuar me të dyja dozat, miqtë e mi e kanë bërë se jemi student të infermierisë, por se di për pjesën tjetër.

 

Edhe në universitetin e Elbasanit, pjesëmarrja e studentëve në qendrat e vaksinimit ishte shumë e pakët.

 

Dhe ata pak të rinj që e morën dozën, thanë se u detyruan për të mos humbur orët e mësimit.

 

Refuzim kishte dhe në uUniversitetin e Vlorës, Durrësit dhe Shkodrës.

 

Sipas skenarit paraprak, të gjitha Universitetet po përgatiten për zhvillimin e mësimit në auditor , por edhe online. Ndërkohë, nuk ka një shifër ekzakte sesa është numri i studentëve që kanë kryer injeksionin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *