Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg,  gjatë vizitës Gjeorgji është shprehur se ky vend do t’i bashkohet NATO-s, pavarësisht kundërshtimeve të fuqishme të Krmelinit.

 

Stoltenberg gjatë qëndrimit të tij në Gjeorgji është takuar në Tbilisi zyrtarët gjeorgjianë dhe ndoqi një stërvitje ushtarake midis NATO-s dhe Gjeorgjisë.

 

Duke folur përkrah kryeministrit gjeorgjian, Mamuka Bakhtadze, ai tha se 29 vendet anëtare të NATO-s “kanë deklaruar qartë se Gjeorgjia do të bëhet anëtare e NATO-s”.

 

“Do të vazhdojmë të punojmë së bashku për ta përgatitur anëtarësinë e Gjeorgjisë. Nuk pranojmë që Rusia ose ndonjë fuqi tjetër të vendosë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *