Subscribe

Rritja e ndjeshme e temperaturave ka sjellë shtimin e alergjive të verës. Mjekët shprehen shkaktarët kryesore janë polenet dhe pickimi nga insektet.

Më të ekspozuarit nga alergjitë e verës janë fëmijët, por nuk mungojnë edhe rastet e të rriturve.

Apeli i mjekut shkon për të gjithë qytetarët që dyshojnë se mund të jenë prekur nga alergjitë, së pari t’i drejtohen mjekut dhe te mos marrin medikamente në farmaci.

Por specialistët thonë se simptomat nuk duhen ngatërruar me ato të Covid-19. Kjo pasi alergjitë nuk shoqërohen me temperaturë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *