Ministri italian i Shëndetësisë, Roberto Speranza është optimist se deri në verë vaksina do të jetë në dispozicion të çdo italiani që do të imunizohet kundër koronavirusit. Ai deklaroi mes të tjerash se në prill pritet ardhja e një sasi të konsiderueshme vaksinash.

 

“Nga 1 prilli ne presim të mbërrijnë mbi 50 milionë doza vakinash dhe synojmë të vaksinojmë të paktën gjysmën e popullsisë. Pjesë e sasië që do të mbërrijë do të jenë edhe vaksinat Johnson & Johnson. Deri në verë, unë pres që të gjithë italianët që duan të vaksinohen, ta realizojnë diçka të tillë.”

 

I pyetur për vaksinën ruse, Speranza u shpreh se është i hapur për përdorimin e saj, nëse çdo kontroll shkon mirë. Barrierat nacionaliste sipas tij nuk kanë asnjë kuptim përballë nevojës për të vaksinuar sa më shumë qytetarë.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.