Tre specie të rralla shpendësh migratorë dimërorë janë evidentuar gjatë censusit të shpendëve në parkun kombëtar të Prespës.

 

Ky park  numëron 30 specie të ndryshme me mbi 20 mijë individë që vijnë në stinën e dimrit. Spase Shumka, pedagog i universitetit bujqësor te Tiranës tregon se Prespa është vendi më përqendrimin më të madh të shpendëve migratorë.

 

Shumka thotë se moratorium i gjuetisë ka ulur rrezikun e zhdukjeve të shpendëve te rralle

 

Ky është edicioni i 20 i censusit të shpendëve migratorë në Parkun Kombëtar të Prespës dhe në Liqenin e Pogradecit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.