Policia spanjolle arrestoi shtate persona te dyshuar për lidhje me shtetin islamik. Operacionet u shtrinë ne disa shtëpi e biznese ne Valencia, Alikante dhe ne qytetin spanjoll ne Afrikën e Veriut, Ceuta. Personat e ndaluar kane siguruar mbështetje logjistike ne para, arme, pajisje kompjuterike dhe materiale për prodhimin e eksploziveve, për kryerjen e sulmeve terroriste ne Irak dhe Siri. Personit te dyshuar si kreu i celulës i është kërkuar nga ISIS te siguronte edhe gra për militantet ne këto vende. Katër prej te arrestuarve raportohet te jene shtetas spanjolle me origjine jordaneze, marokene dhe siriane, ndërsa dy te tjerët janë shtetas sirian e maroken.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *